Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2021. április 15., csütörtök

Bemutatkozás

Vargáné Orbán Anikó vagyok,
és szeretettel köszöntelek az
Ékes-Édes Stúdió
hobbicukrász tanfolyamainak oldalán!

15 év alatt elkészült 65 ezer darab mézeskalács, 11 év alatt az Ékes-Édes Stúdiójában már több mint 4000-en megfordultak tanítványok, akik nagy arányban visszatérnek haladó tanfolyamokra is. Köszönöm Mindenkinek a töretlen érdeklődést: a megrendelőinknek a szép kihívásokat, megvalósítandó ötleteket, és a tanfolyamok résztvevőinek a kitartó figyelmet, lelkesedést, hogy igyekeznek minél többet kamatoztatni a nálunk tanultakból.
Kiváló cukrász oktatóinkkal Lévainé Husvéth Máriával, Ludányi Judittal és Klopp Marcsival 
több mint 40 különféle tanfolyammal sok szeretettel várunk. Tartsatok velünk 2024-ban is. Igyekszünk minden kívánságotoknak megfelelni ugyanúgy, mint ahogy számíthattok ránk az elmúlt években is.


NEMZETKÖZI SIKER!


2017. november 4-én nekem ítélték a Cake Masters Awards 2017 Royal Icing kategóriájának díját. A nagy nemzetközi hírű eseményt csodás külsőségekkel, 700 fős vendégsereg jelenlétében tartották Birminghamben (UK) a Hotel Hilton Metropolban. Már jelölésem is óriási meglepetés volt. Hogy a díjat elhozhattam a Royal Icing hazájából, ami már több mint 150 éves múltra tekint vissza, hihetetlenül óriási megtiszteltetés.



Visszatekintés:

 
2007. óta foglalkozom mézeskalács készítéssel. A munkáim a hagyományos magyar díszítő örökségben gyökeredzenek mégis egyediek. A használt motívumok saját tervezésűek, melyekre jellemző az aprólékos, finom kidolgozás, pontos vonalvezetés. Sikerült az elmúlt évek alatt stílust is teremteni, amiből sokan merítenek ihletet, vagy egyenesen másolják. A mézeskalács díszítésbe bevont, újragondolt, magyaros motívum alakítás magam fejlesztette ága ma már nem mondható kifejezetten egyedinek, hisz számtalan követőm szintén alkalmazza a munkáin. Nagyszerű érzés, hogy ilyen sokat tudtam hozzátenni a magyar mézeskalács díszítésének a fejlődéséhez. Bár továbbra is érvényesnek tartom az alapgondolatot: Értékelendő magasabb szintet jelent az alkotói tevékenységben a megújulni, megújítani törekvés, a meglévő szépség harmonikus továbbfejlesztése. Akinek a munkája, gondolatai, mintái így átragyognak az azokat felhasznált más munkákból illik és úgy etikus, ha hivatkoznak rá.... 
Ma már különösen büszke lehetek, mert sok tanítványomat ismerni fel azonnal a munkája láttán, sokukra közülük szintén felfigyelhetünk a kézjegyeik alapján.


2010-2012. Az évek alatt sokan fordultak hozzám és kértek szakmai segítséget. Ez adta az ötletet, hogy tevékenységemet kiszélesítsem. 

2013-ban készült el az első műhelyem, ahol már nem csak az mézesek készítését, de a tapasztalatok és tudás átadását is nagy örömmel tehetem a Mézeskalács Készítő Tanfolyamaimon szép és kényelmes környezetben. Ez az új lehetőség rengeteg pozitív élményt hozott nekem és az elégedett és lelkes tanítványaimnak is.
Rengeteg fotó található a tanfolyamokon zajló munkáról, az elkészült alkotásokról a tanfolyamok ismertetőiben.


Szintén 2013-ban készítettem el az első cukormázas, azaz Glazúrozott Tortámat. Óriási felfedezés volt számomra, hogy az általam már jól ismert anyag főleg az angolszász területken milyen csodálatos történelemmel, és technikai gazdagsággal rendelkezik. Igazi szakmai kihívást találtam és élményteli felfedezéseket tettem a téma körül, keresve a saját utamat, közben tágítva a határokat.


Glazúrozott Kastély torta A SIRHA 2016. kiállításra



A royal icing és
más krémdekorációs
technikákkal készült

2013 óta elkalandoztam a hagyományosabb jellegű mézeskalácsoktól is és sok újabb technikát próbáltam ki és fejlesztettem tovább a tudásomat, csiszoltam a stílusomat. Hihetetlen mennyi mindenre alkalmas a cukormáz.







 




KIEMELT MÉDIA MEGJELENÉSEK:



https://www.youtube.com/watch?v=nS7zmNIShBQ



A különféle royal icinggal, 
illetve további technikákkal készült










2014-óta Ékes-Édes Ajándékok weboldalán "virtuális műhelyünk" készítői kínálják gyönyörű mézeskalács ajándéktárgyaikat és fogadják a megrendelők egyedi igényeit is.




Elégedett vásárlóink révén munkáink nemcsak a magyarlakta Felvidékre, Délvidékre, Erdélybe, vagy a Partiumba jutottak el, hanem számos európai, és távoli országba is, mint Franciaország, Németország, Anglia, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, az USA, Kanada, Tunézia, Ausztrália, Japán......, vagy a Fülöp-szigetek.

2016-ban nagy örömünkre új mérföldkőhöz értünk. 2016. nyarán új helyszínre költöztünk. Az Oktatási Stúdió tágas, világos és kényelmes, modern és technikailag jól felszerelt berendezésével Nyugat Magyarország legjobb hobbicukrász oktatási stúdiójában már sok újdonsággal is vártuk a kedves tanulni vágyókat, de jellemzően még mindig főleg a mézeskalács sütés és mézeskalács díszítés, a cukormázas tortadíszítés területén Vargáné Orbán Anikó tanfolyamaival. Változatlanul Cserszegtomajon, a "régi" mézeskalácsos műhely szomszédságában, kellemes vidékies nyaralóövezetben, Keszthely és Hévíz mellett. Így az élmény nem csak a tanfolyamokon résztvevőknek, de a kísérő családtagoknak is biztosított.

2017-től már az oktató csapat kiegészülésével és egyre bővülő tanfolyami kínálattal elsősorban a hagyományosabb házi cukrászat területén várjuk a hobbicukrászokat, háziasszonyokat és cukrászokat, mint a grillázs, rétes, retro sütemények, tortasütés. Évről évre a felmerülő igényekre reagálva szervezzük meg az újabb tanfolyamokat. A kihívásokat ez úton is köszönjük. Mi is szeretünk tanulni, kísérletezni, fejlődni, de még inkább a közös munkát a résztvevőinkkel, jó érzést együtt örülni, az elért közös eredményeknek. 

2020-2021. számunkra is különleges időszak volt. Nem csak az oktatóink létszámunk egészült ki 4 főre, de a Covid és a vele járó lezárások, a hosszas oktatási szünet lehetőséget nyújtott a tanfolyamok intenzívebb fejlesztésére. Egyszerre sok új, régóta vágyott tanfolyamot indítottunk útjára a tortadíszítésben, franciadesszeretek, és mindenmentes sütemények témáiban.

2023. csodás év volt az életünkben. 10 éves jubileumunk alkalmából rengeteg ajándékot osztottunk ki visszatérő résztvevőink körében és a jubileumi játékaink keretében. Az év végére elértük a kínálatban a 40 különböző tanfolyamot és a 4000-es résztvevői létszámot. Hálával gondolunk az együtt eltöltött időre, a mosolyokra, barátságokra, örömkönnyekre, ölelésre, a sok szép süteményre, amit együtt készítettünk, majd résztvevőink otthoni sikereire, amikről láthatjuk a fotókat és beszámolókat. 

2024-ben további új tanfolyamokkal és további meglepetésekkel készülünk!





Köszönöm minden kedves tanítványunknak az eddigi bizalmat és a kedves barátságokat.

Kívánom, hogy találjatok még több örömet ezt követően is az ékes és édes elfoglaltságokban. 


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13

Készséggel állunk rendelkezésedre és várunk sok szeretettel:

Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező


Valamint sok szeretettel várnak oktatóink a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit, Klopp Marcsi
és Varga Balázs szervező


ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: