2014. január 6., hétfő

Bemutatkozás
Bemutatkozás

Kedves Látogató,
Vargáné Orbán Anikó vagyok, 
és szeretettel köszöntöm Önt az
Ékes-Édes Stúdió      
Mézeskalács készítő és   Tortadíszítő Tanfolyamok Oldalán!

2007. óta foglalkozom 
mézeskalács készítéssel. A munkáim a hagyományos magyar díszítő örökségben gyökeredzenek mégis egyediek. A használt motívumok saját tervezésűek, melyekre jellemző az aprólékos, finom kidolgozás, pontos vonalvezetés.
Ezen a linken olvashatsz egyedi stílusomban készített mézeskalácsaimról. >>>


Elégedett vásárlóim révén munkáim nemcsak a magyarlakta Felvidékre, Délvidékre, Erdélybe, vagy a Partiumba jutottak el, hanem számos európai, és távoli országba is, mint Franciaország, Németország, Anglia, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, az USA, Kanada, Tunézia, Algéria, Ausztrália, vagy a Fülöp-szigetek.


    

2013
Az évek alatt sokan fordultak hozzám és kértek szakmai segítséget. Ez adta az ötletet, hogy tevékenységemet kiszélesítsem. 2013-ban készült el a műhelyem ahol már nem csak az mézesek készítését, de a tapasztalatok és tudás átadását is  nagy örömmel tehetem a Mézeskalács Készítő Tanfolyamaimon szép és kényelmes környezetben. Ez az új lehetőség rengeteg pozitív élményt hozott nekem és az elégedett és lelkes tanítványaimnak is.

Szintén 2013-ban készítettem el az első cukormázas, azaz Glazúrozott Tortámat. Óriási felfedezés volt számomra, hogy az általam már jól ismert anyag főleg az angolszász területken milyen csodálatos történelemmel, és technikai gazdagsággal rendelkezik. Igazi szakmai kihívást találtam és élményteli felfedezéseket tettem a téma körül, keresve a saját utamat, közben tágítva a határokat.

A különféle royal icinggal, 
illetve glazúrozott technikákkal készült


Tortadíszítés
A karácsonyi Hópehely Torta, Tortadíszítés Royal Icing Rátétes Technikával


Glazúrozott Kastély torta A SIRHA 2016. kiállításra

A különféle royal icinggal, 
illetve glazúrozott technikákkal készült

 

2014. márciusában elindult a tanítványaim bemutatkozó oldala, az ÉkesÉdes Ajándékok. Itt a virtuális műhelyünkben várjuk a megrendelői igényeket legkiválóbb tanítványaimmal. Az új weboldal keretében, a készítők bemutatják gyönyörű mézeskalács ajándéktárgyaikat és fogadják a megrendelők egyedi igényeit is.  

2014év márciusától Torta Glazúrozó és Tortadíszítő tanfolyamokon is elsajátíthatóak a royal icing csodálatos technikái. A Tortás Kurzusok keretében egy-egy technikában mélyebben elmerülve a résztvevők az adott témában elkészítik a saját tortáikat. 


2014év novemberében megjelent Dugántsi Tündével közös angol nyelvű könyvünk a magyaros mézeskalács készítéséről.

2016. Nagy örömünkre új mérföldkőhöz értünk. 2016. nyarán új helyszínre költöztünk. Az Oktatási Stúdió tágas, világos és kényelmes, modern és technikailag jól felszerelt berendezésével Nyugat Magyarország legjobb hobbicukrász oktatási stúdiójában már sok újdonsággal is várjuk a kedves tanulni vágyókat. Változatlanul Cserszegtomajon, a "régi" mézeskalácsos műhely szomszédságában, kellemes vidékies nyaralóövezetben, Keszthely és Hévíz mellett. Így az élmény nem csak a tanfolyamokon résztvevőknek, de a kísérő családtagoknak is biztosított.
A sokféle tanulási lehetőség egyre többeket csábít vissza újra és újra a következő kurzusokra.
Már ettől az évtől Csokoládé, Airbrush és Marcipán tanfolyamokkal a már jól ismert és keresett Mézeskalács készítő és Mézeskalács Díszítő, Torta Glazúrozó alap és haladó tanfolyamok mellett.

Köszönöm minden kedves tanítványomnak az eddigi bizalmat és a kedves barátságokat.

Nézd meg itt a tanítványok munkáit>>>

Kívánom, hogy találjatok még több örömet ezt követően is az ékes, édes, mézes elfoglaltságokban. Vargáné Orbán Anikó - oktató   

Ha szeretnél jelentkezni 
Torta Díszítő, vagy Mézeskalács Készítő  Tanfolyamra, 
várom jelentkezésedet az elérhetőségeimen.

Várlak a hivatalos honlapomon is:


www.ekes-edes.hu

  


A torták és mézeskalácsok készítője:


Vargáné Orbán AnikóItt is megtalálsz, kattints a gombra: